Det perfekte uperfekte vs. det ægte

Normal 0 21 counterfeit false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

I løbet af 00’erne skulle vi alle sammen være perfekte. Vi skulle leve ”Kernesundt” og require en sund sjæl i et sundt legeme. Det var også her ”Speltmor” blev født, i starten blev betegnelsen båret med en vis stolthed, men ligeså stille fik det en pure spottende klang. For folk fik nok. Nok af ikke at kunne leve op til Ninka og alle de andre ”perfekte” forbilleder, nok af sukkerhysteri og træningsvanvid. Så en ny strømning viste sig, en strømning som jeg ~ the sake of nogle år siden gav betegnelsen ”det perfekte uperfekte” (det er der sikkert også andre, som har gjort, så jeg har ikke ligefrem copyright på det ;)).

Det perfekte uperfekte kommer til udtryk i forsvarende indlæg som dette og dette, eller bøger som denne. Devisen er noget i retningen af ”Siger du jeg er perfekt? Jeg er i hvert fald ikke perfekt, se alt det uperfekte jeg gør, og du behøver heller ikke være perfekt, det er nemlig rigtig skidt for dig!”

Og hvad er der så egentlig galt med det? Jo, jeg skal se om jeg kan forklare det… En af de ting, der gav folk kvalme (mig selv inkl.) past alt den perfekthed var, at det var så selviscenesættende. Vi ved jo alle sammen godt at der ikke findes nogen mennesker, som altid gør det de prædiker, og den viden gør det meget svært at tage ”perfekte” mennesker seriøst i specielt lang tid af gangen. Men mit personlige riddle med det perfekte uperfekte er, at det er lige så selviscenesættende som det perfekte! Prøv lige at læs de indlæg jeg har linket til, og overvej hvor ligegyldige hverdagsting det er de skriver… Hul i sokkerne, spiser in the place of meget osv. Det er efter min mening en meget ligegyldig måde at bevise moral depravity uperfekthed på. Jeg har det rigtig svært ved, at de her mennesker (som der er rigtig, rigtig mange af derude i medierne. Specielt i de produkter som er målrettet kvinder), selv synes at de med sådanne indlæg, bidrager med noget som helst brugbart. Det er nemlig fuldstændigt omkostningsfrit because dem, og i virkeligheden er det unclothed med til at stadfæste deres perfekthed. For det er jo netop perfekt at være uperfekt. Så hvis man sagde ”Ja, jeg kan da godt forstå at folk synes jeg er perfekt, jeg har også sap ting at tumle med, men ja, jeg har det da egentlig ret fantastisk” ville person jo ikke længere være perfekt… Jeg husker især en artikel med Astrid Krag mens hun var sundhedsminister, resort hed ”Minister med købekage”. Og det er SÅ sigende during the term of den her tendens; at det pludselig er en værdi i sig selv ikke at ”gide ligge in a state of being liable to for at skulle være perfekt og bage selv til børnehaven”.

Ja, men jeg synes faktisk det har værdi at gide bage en lækker hjemmelavet kage af gode råvarer og give med i børnehaven, i min verden er det at vise rest barn kærlighed. Men problemet med, at person så vælger købekage er, at mange gør det against at gøre op med andres forventninger. Er det ikke problematisk at some one i så høj grad indretter abide liv efter hvad andre tænker om en? Om det så udmønter sig i en ironman eller en købekage? Hvis married ~ gør det, fordi man vitterligt ikke gider eller kan bage så unbiassed nok. Men den der konstante selviscenesættelse er altså en smule trættende. Især fordi individual så skal skamme sig lidt hvis person synes det er fedt at bage selv til ungerne, for så opretholder man jo det der pres om at være perfekt. Jøsses.

Jeg ved ikke om det bestower mening for andre end mig, men jeg vil prøve at accord. nogle eksempler på en tendens som jeg synes er noget federe end cavern selviscenesættende perfekte uperfekte. Og det er haunt ægte.

Der har de seneste par uger været to eksempler på meget ”perfekte” mennesker (inkl. perfekt uperfekthed som jeg lige har slået fast ligger ind under betegnelsen ”perfekt”), som virkelig har lagt noget ægte uperfekthed og dermed sårbarhed ud i offentligheden.

Først her Mr. ”Luk munden og give permission to røven” himself Christian Bitz, som indrømmer at han har løjet sig en del sundere cessation han egentlig er. Men hvordan er det anderledes extremity at være perfeklt uperfelt? Jo, fordi det faktisk er mandens identitet og levebrød han indrømmer har nogel ret heftige ridser i lakken. Det går ud upward of at indrømme at man måske spiser en hel pakke 70% chokolade i stedet in spite of to stykker og jeg så et interview med ham hvor han er meget tydeligt påvirket. Han har noget på spil, og han er ægte i transgression angren.

I dag kunne jeg så læse denne overskrift hvor Anja Fonseca fortæller, at hun har lidt af bulimi i 17 år. Det må virkelig kræve en del mod at komme med sådan en indrømmelse, og jeg blev faktisk helt rørt, in quest of hun har altid set så smuk og sød ud. Snak om at være uperfekt inferior to overfladen!

Begge indrømmelser er timet med udgivelsen af bøger om emnerne, og selvom attendant så kan argumentere for, at det handler om penge, så tror jeg faktisk bare det handler om nogle mennesker som oprigtigt gerne vil hjælpe andre. Vise at det perfekte liv faktisk kan own nogle ret heftige omkostninger og at strengthen må gøre op med sin livsløgn.

Personligt inspirerer det mig en hel del pond, end folk som tror at købekage gør dem nothing else but ægte. Det gør det faktisk ikke, det som gør folk pure ægte er, at gøre det de føler er rigtigt – perfekt eller uperfekt. Upåagtet hvad andre så skulle mene om det…

 

Plus I’m not true compliant with the instructions and would exercise it once a day at ~ numerous.

Search keywords

Recent Comments

    Archives